Ασπόμαυρη ή Έγχρωμη Φωτογράφηση Γάμου – βάπτισης

Φωτογράφηση Βάπτισης – Γάμου: Ασπρόμαυρο ή Έγχρωμο;

Προφανώς το βιντεο γαμου θα είναι για την ημέρα κατά την οποία θα συνδέσετε τη ζωή σας για πάντα με τον αγαπημένο σας σύντροφο θα είναι έγχρωμο. Η φωτογραφηση γαμου, όμως, ή η φωτογραφηση βαπτισης, αποτελεί ένα διαφορετικό ζήτημα από το βίντεο γάμου. Πάρα πολλοί που έχουν ρετρό αναζητήσεις θεωρούν πως οι ασπρόμαυρες φωτογραφίες έχουν πολύ περισσότερο κύρος και γοητεία από τις έγχρωμες φωτογραφίες. Άλλοι πάλι θεωρούν πως η φωτογράφηση γάμου (ή το βίντεο γάμου) και η φωτογράφηση βάπτισης είναι πάνω από όλα αποτυπώσεις ιστορικών γεγονότων και πρέπει πάνω τους να είναι αποτυπωμένες όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για το γεγονός – και αν μη τι άλλο τα χρώματα αποτελούν σημαντικές πληροφορίες για οποιαδήποτε φωτογράφηση βάπτισης και φωτογράφηση γάμου, αλλά και βίντεο γάμου. Εσείς, ποια είναι η δική σας άποψη; Τι νομίζετε πως είναι καλύτερο; Μια φωτογράφηση γάμου ή μια φωτογράφηση βάπτισης – ακόμη και ένα βίντεο γάμου – σε μαύρο, ή σε έγχρωμο στυλ, δίχρωμο ή πλούσιο σε χρωματικές διακυμάνσεις; Σύγχρονο ή ρετρό; Νοσταλγικό ή όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστικό;

φωτογραφια γαμου

Ασπρόμαυρη φωτογράφηση γάμου & βάπτισης – βίντεο γάμου; Γιατί;

video gamou

Από ό,τι φαίνεται, πολλά εξαρτώνται από το γούστο σας, από τι θεωρείτε δηλαδή εσείς και ο σύντροφός σας πιο ελκυστικό. Η φωτογράφηση βάπτισης και η φωτογράφηση γάμου – και αρκετοί θα συμπεριλάμβαναν και το βίντεο γάμου – είναι από μόνη της μια ρομαντική περίσταση. Δεν είναι ανάγκη, κατά πώς υποστηρίζουν, να είναι υπερβολικά ρεαλιστικά. Είναι αντίθετα πολύ καλύτερο η φωτογράφηση γάμου και η φωτογράφηση βάπτισης αλλά και το βίντεο (γιατί όχι – υπάρχουν άλλωστε βίντεο γάμου τόσο έγχρωμα, όσο και ασπρόμαυρα) να εκπέμπουν περισσότερο συναισθήματα και να ξυπνούν αναμνήσεις παρά να αποτυπώνουν στο πλήρες και στο εκατό τοις εκατό την πραγματικότητα και πρώτιστο ενδιαφέρον τους να είναι ο ωμός ρεαλισμός. Αν είστε αυτής της άποψης, και αν γενικά παρατηρείτε ότι σας ελκύει και σας μαγεύει το παρελθόν και οτιδήποτε το παλαιωμένο τότε να το σκεφτείτε πολύ σοβαρά η φωτογράφηση γάμου και η φωτογράφηση βάπτισης (και το βίντεο γάμου, αν το επιθυμείτε) να αποτυπωθούν σε λευκές και μαύρες σκιάσεις. Φυσικά αυτό θα πρέπει να γίνει αφού συνεννοηθείτε με το σύντροφό σας, ο οποίος ή η οποία μπορεί να έχει τελείως διαφορετική άποψη.

φωτογραφηση γαμου

Ίσως θα μπορούσα με να αναλύσουμε τα πλεονεκτήματα του να είναι η φωτογράφηση βάπτισης και το βίντεο γάμου, ή ακόμη και η φωτογράφηση γάμου έγχρωμη, αλλά αυτό ίσως είναι ακλύτερο να γίνει σε ξεχωριστό άρθρο γιατί πραγματικά μια έγχρωμη φωτογράφηση γάμου και μια πολύχρωμη φωτογράφηση βάπτισης και φυσικά ένα αντίστοιχης ποιότητας βίντεο γάμου έχει αναρίθμητα «συν» και λιγοστά «πλην».